Cute gurls




Jag / Rebecka / Marika

Måste bara säga att jag har så sjukt roligt tillsammans med dessa tjejer. Vi gör massa tokiga saker. Så tokigt att vi skäms efterråt. Men det är kul. Mycket crazy things ska ske dessa sista veckorna här i Åre kan jag lova er. WOH! Jag gillar er!



Veronica Maggio


Hey ya'll!
Sorry för dålig uppdatering men har hängt i backen i 7 timmar idag. Hehe, avundsjuk elleee?
Nu kommer en fet bomb med bilder från konserten i torsdags. Alla bilder är tagna av bästa Marika (www.hejmarika.blogg.se). Vi stod allra längst fram, nästan obehagligt nära.. såg ju in under kjolen på Maggio! Men men, bra spelning. Hon är så stört duktigt alltså.. vill vara som henne. Snygg och vacker. Hon har allt. Vad har jag liksom? Ont i kroppen efter att ha fått flera armbågar köttade i min mage. Aja, Enjoy!

 



Breakfast and Veronica Maggio






God morgon!
Idag är jag ledig och vad passar inte bättre än en lyxfrukost och konsert med Veronica Maggio ikväll? Jag är så taggad på denna dag!
Puss på er


Right on time




"Vi brukade kalla oss för nordbor.

Vi brukade korsa den stormande Nordatlanten iklädda endast höftskynken för att kivas med rödhåriga irländare i liknande höftskynken. Vi brukade pulsa genom snön till skolan för att lära oss läsa i böcker. Vi brukade jublande springa ut i den första snön, åka pulka och kasta snöboll utan handskar. Vi brukade trotsa blankis och snövallar i en gammal VW Golf med sommardäck och trasig värme. Vi brukade hångla i snödrivor, åka skidor i jeans och gå från afterskin till nattklubben utan mössa.

Men det var förr. Nu tas vintern emot med skräck av en majoritet av Sveriges befolkning. Kvällstidningarna varnar för "extrem ishavskyla" när temperaturen kryper under -10 grader. SMHI går ut med varningar så fort helt vanligt vinterväglag inträder. Skolor stängs, lokaltrafiken kollapsar och trots alla fyrhjulsdrivna lyxbilar med finurliga antisladdfunktioner lamslås trafiken i landets södra delar vid minsta tillstymmelse till snöfall. Dunjackor testade på Mount Everest och pälsklädda parkas designade av nordpolsfarare är ett måste så snart uteserveringarna slagit ihop parasollen för säsongen, ändå riskerar folk tydligen att duka under av kyla på väg från kontoret till lunchresturangen på hörnet.

Sverige i allmänhet och fjällen i synnerhet bjuder på årstider och varierande väder. Väldigt varierande väder. Särskilt på vintern. Det är bara att gilla läget och förbereda sig. Gilla när det är kallt, gilla när det stormar och älska när det snöar ena dagen och är soligt dagen efter."


Text från Magasin Åre

Jag blir så himla glad när jag läser detta. Jag är inte den enda som förbereder mig för vintern utan faktum är att hela norrland förbereder sig! De vet att det är vinter en stor del av året. Men hemma i södra Sverige blir det lika stor chock varje år, bussar ställs in för det har kommit 1cm snö, "blixthalka" säger dom. Visst, jag dissar inte säkerheten och så vidare.. men vi bor faktiskt i NORDEN, kan inte vi i södra Sverige förberede oss för vintern lika mycket som i norra delen av landet? Här uppe ställs aldrig några bussar in, och då saltar dom inte ens vägarna! Hallå Sverige, skärpning!!

Och som ni alla vet så är det ju "sommar" i större delen av landet för tillfället (inte här uppe). Men jag ljuger inte när jag säger att det ska snöa i Mullsjö på lördag. Jag kan redan nu se alla statusuppdateringar på facebook framför mig; "Vad händer med sommaren?!" "Hata snö!!" osv osv. Men helt ärligt, det är bara Mars, det ska vara snö på de flesta ställen nu!

Varför skriver jag om vädret? Jo, för att det är ett stort samtalsämne här uppe. Vädret spelar en så sjukt stor roll här. Vi är ju här för att vara ute! Jag tycker att vi ska bli bättre på att älska väder. Sol, snö, storm, regn, molnigt.. allt har ju sin charm. Vi är så lyckligt lottade att få bo i ett land med så många årstider. Jag menar, just nu idag så är det +17 grader och sol i södra Sverige medans det är +3 och snöblandatregn här uppe. Det är ju fantastikt! Vill man ha sol så är det bara att hoppa in i bilen och åka söderut, vill man ha kyla är det bara att åka norrut! Typ.. ni fattar, coolt.

Det var min uppsats för denna kväll. Ha det bra!

Goodbye


Hey ya'll!
Kom precis hem från jobbet. Imorse åkte familjen hem igen... så tråkigt!! Jag har verkligen haft en awesome vecka tillsammans med mina nära och kära. Trots det tråkiga vädret och att mamma skadade knät andra dagen (hon kunde inte åka mer på hela veckan) så har det varit så himla kul att ha dom här. Jag måste ju erkänna att man blev lite smått bortskämd eftersom man blev serverad middag varje dag.. Jag och Oskar skulle handla efter jobbet men väl inne i affären var allt så sjukt jobbigt? Haha, vad skulle vi handla? Vad ska vi göra för mat? Ingen insperation eller ork! Men den ska väl komma tillbaka snart. Eller, den måste! Anyways.. Jag älskar min familj mest av allt!

Så, vad händer i veckan då? Det blir en del jobb, möjligtvis bio på tisdag med bästa tjejerna! Men höjdpunkten är nog Veronica Maggio som kommer hit på torsdag. WOOOOHO! PaRTY!



Family dinner


God kväll!
Allt bra med er? Själv är man väldigt trött och sliten. Jag, Sandra, Marika och Cornelia var ute och dansade igår! Det var den bästa utekvällen någonsin faktiskt. Hehe.. Nu ikväll har vi i familjen varit och käkat på Liten Krog. Mysigt!! Det blev pizza och sorbetglass till efterrätt. Här kommer lite bilder från kvällen..


Space


Idag tog jag, Sandra och Cornelia en tur till stan (Östersund)! Jag har ju inte direkt något pengaflow men jag köpte en topp för 149kr och tre nagellack för 49kr. Vad tycker ni om tishan? Haha, Jag gillar den. Den är unik typ. Ful fast snygg. Hehe 

image description

 


Spa


Ikväll blev det en spa-kväll! Badar bubbelpool, solar, hoppar i bassängen, bastar.... U name it!


O + S = True



Summer nights


Jag vill inte göra er besvikna mina kära läsare men.. Jag vill ha sommar. Nu. Idag. Det regnar bara här i Åre och det enda som håller mig kvar här just nu är vänner, JOI, SM nästa vecka och hoppet om några solstrålar under påsk. så egentligen är det väl inte så konstigt att jag saknar sommaren just idag?


What doesn't kill you make you stronger


Hej på er!
Idag har vi haft en ganska lugn dag. Vi har hängt lite på Åre torg och jag köpte en ny tröja för endast 60kronor! Det var väl ungefär det jag hade råd med också men men.. :)
Ikväll ska vi äta morötter och kolla på film. Mys.

Bilden är från häromdagen då mamma fick åka liften ner istället för upp! Hon ramlade och skadade knät precis när hon gick av liften.. Tråkigt.


Afterski and rain


Igår hängde vi i backen, men det började såklart regna på eftermiddagen.. Så vi drog på afterski. Det var lika trevligt som förra gången! Sjukt bra show och artisterna är såå duktiga!! Och Sandra är snygg. 

 


Breakfast and pow!


Godmorgon!
Sitter och käkar frulle med en trött Sandra. Inatt har det snöat 10cm, så det är puder idag!!! Yessssssssss!


Burning legs


Idag har vi haft en heldag i backen! Sjukt trött i benen nu, men det är en go känsla! Det har varit himla kul att åka med Sandra idag. Haha, hon är så söt. Hon åkte med snea goggels i två timmar typ... Haha love.

 


Pizza from heaven


Har precis käkat upp pizzan från Amigo. Trots en resa på 90 mil i en takbox smakade den fantastiskt!! Mmmmm...


Family


Hej alla!
Nu har min familj anlänt till oss här i Åre. Så kul! Jag är riktigt taggad för en vecka med massa äventyr.

P.S
Mamma och Greger hade med sig en pizza från Amigo i Mullsjö. Hahahaha.. Jag och Oskar har ju saknat den pizzerian fett mycket.. Kul att dom fraktade den i 90mil upp till oss :) med kebassås såklart!!! Mums!!!!


Ristafallet


Tog precis en spontantur till Ristafallet. Alla ni som sett Ronja Rövardotter kanske känner igen fallet? Det är där längst upp på en klippa som hon sitter och skriker sitt vårskrik :)

 


This is madness. This is Åre!


Sitter i värmestugan för mitt knä typ dör. Vet inte vad jag har gjort?? Hatar knän. Varför har människan knän? Känns som om alla får problem med sina knän förr eller senare.

P.S
Regnar nu också. Men det är väl ingen nyhet? Känns som om Åre håller på att gå förlorat. Det är nu man inte får glömma bort de underbara dagarna man har haft här uppe. Men man gör det lätt nu när det var ett bra tag sen solen var framme..


You only live once, but if you do it right, once is enough.



 


Afterski


Först vill jag bara tacka er som kommenterade förra inlägget. Riktigt kul!

Idag har det snöat i massor och vi har köttat backen. Efter drog jag, Rebecka och Marika på afterski på dippan! Riktigt kul och det var ös som bara den. Bra show! Ska lätt göras om :)


Who are you?


Hej alla! Jag är sjukt nyfiken på vilka det är som läser min blogg. Jag har faktiskt väldigt många läsare varje dag, så snällaaaaaaa! Kommentera gärna detta inlägg och berätta vem du är och varför du läser min blogg :) TACK!


Bild från jobbet idag. Älskar att köra minibuss!


Off to work


Folk hemma går utan jacka i vårsolen. Själv har man den fetaste dunjackan för att inte frysa. Byta?


Lord of the rings


Ikväll har jag varit på dejt med Oskar. Vi åt pizza på vårat favoritställe och spelade sedan flipper :). Holiday Club har fått in ett nytt spel, Lord of the rings! Vi testade såklart och det var riktigt kul! Synd bara att pengarna tog slut så fort :( ....


Breaking dawn


Kolla vad jag hittade i affären för några dagar sedan! Så lycklig nu :) hehe...


Have no time for this


God morgon. Jobbade nästan 10h igår och direkt efter det drog vi till Lokalen för skejt och studsmatta. Så därför hann jag inte uppdatera något igår. Idag är det också jobb som gäller, även imorgon. Sen hoppas jag på att stormen har lagt sig och att vädret blir bättre. Nu längtar jag till lördag faktiskt! Då kommer familjen plus Sandra!! Fast hon är ju familj så hade inte behövt skriva hennes namn, men bara så ni andra fattar ;)

Lägger upp en härlig bild från januari. Allt var vitt och kallt. Frost på alla träden. Åh älskar den synen!


Saturday night I'm in love


Woooo! Vilken kvääääll... Började hemma hos Rebecka tillsammans med Marika. Vi gjorde supergoda hamburgare! Jag ångrar att jag inte åt två stycken... Sjukt hungrig nu. Efter lite käk och snack om allt mellan himmel och jord (bokstavligt talat) så åkte vi in till byn för att spela flipperspel på Holiday Club. Där var även tvn på så kunde inte missa melodifestivalen hur mycket vi än försökte. Grattis Loreen! Rätt låt tycker jag. När vi sedan skulle åka hem tog vi några varv i byn, närmare bestämt typ sju stycken? Haha, det var crazy men mer än så kan jag inte med att berätta. :) godnatt folket!

 


Freestyle World Cup


Efter Oskars ganska så tragiska inlägg igår så tänkte jag lägga upp ett peppande och trevligt inlägg här idag. MEN nej. Ledsen att göra er besvikna men min dag har varit hemsk än så länge. Okej, ska försöka göra en lång historia kort. Det börjar med att vi åkte in till Åre för att åka bräda och kolla på World Cup i Freestyle. Härligt! Tänker ni då. Och ja, det tänkte vi också imorse. När vi väl kommit in till byn och parkerat blåser det upp till storm och det bara öser ner blötsnö. Men vi kör ändå. Väl framme i liften var det sjukt mycket folk (är inte sportloven slut???), men vi ställde oss i kön. Blev dyngsura men vägrade att ge upp. Nu kommer det ironiska i hela berättelsen. Det var alltså vår tur att gå på liften (efter 15min i kö) och vad tror ni händer? Gissa. Ja, liften stängs av på grund av hård vind. JA MEN VAD KUL!! Bara att gå till bilen och hitta en annan lift vi kan åka upp med. Det gjorde vi också. VM6an var öppen och där var även tävlingen så perfekt slut på denna tragiska dag!

 

image description

image description

image description

Fast nej. Jag är inte klar. När vi kommit upp på berget och ska knäppa på oss brädorna, tror ni inte att min bindning gått sönder? :) Eller ja, ett spänne har lossnat så det blev att hasa sig ner för backen. Vi kom i alla fall fram till tävlingen och det var faktiskt häftigt att stå där och heja på svenskarna. Nu är vi hemma igen och ska äta 4kg kyckling. Hejdå

image description

 


Vilken dag, vilken dag...


Hello world! Detta är faktiskt Oskar som skriver. Detta är en stor dag! Varför tänker ni? Jo, därför att detta är första gången jag gör ett blogginlägg!
Ni tror säkert att livet uppe i Åre är en dans på vackert puder och ett liv i överflödig spänning... FEL! Idag är en dag av sorg och förtvivlan, åtminstone för min del.
Jag och min gode vän Sacki startade dagen med att åka bräda, men den slutade snabbt där pga storm, plusgrader, överbefolkning och bristande entusiasm. Dessutom krånglar min fotled och min axel knakar likt Stesse gnisslar tänder på natten.
Jag är less på begränsande skador, regn, plusgrader, tristess, GossipGirl, dåliga Xbox-spel, begränsat internet, bensin för 15,38, dyrt godis och dålig snö! Åre, vad händer?!
Lärdom: Njut av fint väder. Var glad för att du får vara frisk.

(För er som är intresserade: http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=SE#/watch?v=eBktyyaV9LY <-- Släpptes idag. Ge mig och jag kan vara skadad i en vecka utan problem. Åtminstone i detta vädret).


Friday and breakfast


Kan nog inte börja min lediga dag bättre! Knäckebröd med keso och avokado och ett glas juice men även lite smoothie! Så god. Gjord på yoghurt, banan, blåbär och hallon!


Energy


Hellooooo!
Precis jobbat och nu har jag världens energi!! Bakat cupcakes på typ 20min?? Haha, och nu ska jag baka hallongrottor och efter det lite kärleksmums. Alla som bor i Åre som läser min blogg, välkomna på fika :)

Jag gjorde i alla fall vanliga chokladcupecakes med grädde och sylt som topping. Man får ta vad man har hemma!


Football


Har precis kommit hem efter lite skönt onsdagshäng med fotbollsspel! Vi var ett stort gäng som körde lite turnering typ. Jag och Marika vann en gång!! Yey, kommer leva på det tills nästa gång, haha. Nu ska jag sova, jobbar imorgon.... Godnattis


Have some work to do


God morgon vänner!
Idag är det storm. Ganska passande då vi ska jobba idag! Hoppas dock på att stormen ska avta till kvällen då det är kvällsåk. Jag tror det är sista kvällsåket på fredag faktiskt? Anywaysss, ha en bra onsdag allihopa! Jag kanske bjuder på något inlägg senare. Pöss


Åreskutan



Swedish fika


Såhär går det om man låter Oskar åka med dagens fika.. Men gott var det :)


Pictures part II

 

 


Pictures

 

 

image description

 


Just an ordinary day


08.00 - 13.00: Jobb
13.30 - 16.30: Berget

Så har våra senaste dagar sett ut. Helt okej. ;) Imorgon är vi lediga och ska vara uppe på berget HELA dagen. Bäst att ställa klockan. Men det är ju lättare att gå upp när man vet att det ska vara strålande sol ute. Hihi. Oskar har dock skadat sin axel.. Igen. Det suger ganska fetthårt. Men vi ska nog sitta på toppen och sola lite imorgon. Jobba på goggelbrännan! ;)
Laddar snart upp bilder från dagen. Stay tuned..


Favorites


Woaaahh!! Mina ben... Kan inte komma ihåg senast jag vilade? Men varför vila när man bor i Åre! Det kan jag göra hemma i Mullsjö. På tal om hemma.. Jag vill inte åka hem i Maj. Vill typ stanna längre? Över sommaren typ. Finns ju sjukt mycket att göra här då. Folk som bor i Åre säger att vintersäsongen bara är en bonus då de egentligen bor här för att åka Downhill på sommaren. Något man ska testa kanske? Något annat jag vill testa är zipline och snöskoter! Vi ska försöka boka in det snart. Göttttttttt, men nu ska jag dra till Lokalen för lite skejt och biljard pusshejjj

 

 


This is how we do


Började dagen med jobb, men eftersom det var strålande sol (!!!!!) så jobbade vi stenhårt och skitsnabbt för att hinna med backen nån timme. Resultat blev mycket lyckat då det var en perfekt dag uppe på Åreskutan. Jag, Sacki och Oskar körde hårt! Så hårt att man var tvungen att ta av sig kläderna. Hehe. Här kommer lite bilder. Enjoy!

 

 


Chill at Årestrand


Sitter hemma hos Anna just nu och dricker vin och äter kex och ost! Så mysigt. Känns gött efter en lång arbetsdag. Ha en trevlig lördag!


Drop



F.r.i.e.n.d.s



Sweet day


God kväll!
Idag trotsade vi snöstormen och drog till backen ändå. Det var blåsigt och sjukt dålig sikt så man såg knappt vart man åkte. Spännande :) Efter några timmar orkade vi inte mer så vi drog hem till Anna som hade bakat bullar. Gott! Senare blev det pizzabuffe. Kan väl säga som så att jag haft på mig mitt underställ i nio timmar nu. Mums :)

 


In my place


Hej kära vänner!
Har väl egentligen inget intressant att skriva men tänkte att det kunde vara trevligt med ett nytt inlägg. Vädret har ju inte varit det bästa på sistone.. Sanningen är den att det har faktiskt regnat i fyra dagar nu. Man blir lite smått deprimerad. Det är ju bara 1 Mars och inte ska väl snön försvinna redan? MEN, imorgon kommer kylan tillbaka och det ska även snöa. Som det ser ut nu så är kylan här för att stanna i några veckor. Det gillar jag!
Ikväll blir det lite middagsbjudning hemma hos oss. Alla american style baby! Ska göra kycklingwraps och dricka cola. Ha en fin kväll!



Mars



RSS 2.0